Потпишан договор со ЗУР„АРТИ КРАФТ„, кои го изработија сувенирот „Стаклено шише извезено со слама и коноп со слики од Кумановски крај

На 20. 11. 2020г.беше потпишан договор со Здружение на уметници ракотворци „АРТИ КРАФТ„, кои го изработија сувенирот „Стаклено шише извезено со слама и [...]

Традиционалната вечер на Македонско – Бугарска култура во најдобро светло го претстави културното наследство , традцијата , обичаите и занаетите во пограничниот регион

Настанот се оддржа во ресторан Грација, Куманово, на ден 25 септември 2020 година.Традиционалната тематско културна вечер ќе остане запаметена по професионалниот начин на [...]